21 Tem 2008

KURU YUFKADAN LORLU BÖREK



MALZEMELER: 7 adet kuru yufka

İÇİ: 250 gr lor peyniri
yarım demet maydonoz

ıslatmak içinde su veya süt

ÜZERİ İÇİN: 1 yumurta
iki kaşık yoğurt
iki kaşık zeytinyağı


YAPILIŞI: ilk önce yufkalar su veya süt ile ıslanır. temiz bir örtü üzerine fazla suyu çekmesi sağlanır. fazla sulu yapmazsanız gerekmez. yuvarlak bir tepsiye ilk önce iki adet yufka konur. sonra harcımızın yarısını koyarız. daha sonra üç adet yufka koyarız. tekrar harcımızdan koyarız. kalan yufkalarıda üzerine kapatırız. en üstüne iki kaşık yoğurt, bir yumurta ve iki kaşık zeytinyağı karışımımızı süreriz. susam ve çörek otu serpip fırına veririz. fırına vermeden biraz bekletirsek daha güzel sonuç alırız. piştikten sonra üzerine nemli bir bez örterek biraz demlenmeye bırakırız.

afiyet olsunnnn.

Hiç yorum yok: