23 Tem 2008

ISPANAKLI PASTA

MALZEMELER: 3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı çekilmiş ıspanak
bir çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 kabartma tozu
1 vanilya
aldığı kadar un

İÇİ İÇİN: yarım kilo süt
iki kaşık un
1 kaşık nişasta
1 su bardağından az toz şeker
bir paket krem şanti
hazırlamak içinde bir bardak süt



YAPILIŞI: Bütün malzemelr karıştırılarak kek hamurumuzu elde ederiz.kelepçeli kalıbımızı yağlayı hamurumuzu pişiririz. piştikten sonra hafif soğuduktan sonra kalıptan çıkarırız. ortadan ikiye keseriz.her iki parçayı da 1 bardak şekerli su ile ıslatırız. diğer taraftan muhallebiyi ve krem şantiyi hazırlayıp soğuturuz.ikiside soğuk olacak çünkü ikisini karıştıracağız.(çok güzel tadı oluyor,korkmayın) hamuru ıslattıktan sonra arasına hazırldığımız içi koyarız.üzerine muz koyup diğer parçayı da üzerine kapatırız.aynı işlemi tekrar yaparız. muhallebi ve muz işlemini.en üstine çekilmiş fındık serperiz. bir gece beklerse daha güzel oluyor. tavsiye ederim.

AFİYETTT OLSUN :) :)

Hiç yorum yok: