21 Tem 2008

KISIR

MALZEMELER: yarım kilo kısırlık bulgur
bir su bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı salça
yarım demet yeşil soğan
yarım demet maydonoz
bir tutam marul
limon suyu
istenirse nar ekşisi
tuz
istenilen baharatlar(kırmızı biber, nane kimyon karabiber vs.)

YAPILIŞI: bulgur kaynamış su ile 3 kere yıkanır sızdırılır.üzerine fazladan su koymaya gerek kalmıyor.bir kenarda şimesi için bırakılır. yağ ve salça çok az kavrulur(yağ ve salçanın tadı çiğ kalmasın diye) şişmiş olan bulgurun içine koyulup karıştırılır.daha sonra baharatlar, tuz, limon suyu, nar ekşisi eklenir. biraz soguduktan sonra yeşillikleri ilave edilir. iyice karıştırılır. yanında tazecik marulla servis yapın.

AFİYETLERRR OLSUNNN.....

Hiç yorum yok: