21 Tem 2008

HAŞHAŞLI BÖREK


MALZEMELER: 1,5 su bardağı süt
1 su bardağından az sıvıyağ
1 paket yaşmaya
1 yemek kaşığı şeker
1 tutam tuz
1 yumurta
aldığı kadar un


İÇİ: 3 kaşık haşhaş ezmesi
yarım çay bardağı ince çekilmiş fındık
1 su bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı toz şeker

YAPILŞI: yumurtanın sarısı hariç bütün malzemeler karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.hamur mayalanmaya bırakılır.iç malzemesi iyice karıştırılır, sulu bir kıvam elde edilir. mayalanan hamur üç parçaya bölünür. her bir parça çok ince olmamak kaydıyla açılır.her bir parçanın üzerine hazırlanan içten serilir.üç parça üst üste koyulur.iki parmak kalınlığında şeritler kesilir.bu şeritler iki taraftan tutulup burgu şeklinde burulur.herbir parçaya aynı işlem yapılır.tepsiye dizilip biraz daha mayalanmaya bırakırız.mayalandıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp fırına veririz....

ÇOK GÜZEL OLUYOR YEMEYE DOYAMIYACAKSINIZ
HELE O KOKUSU YOKMU MİSSSS
SİZE AFİYETLER OLSUNNNN

Hiç yorum yok: